AMPERA

Improved road safety thanks to this efficient and cost-effective outdoor lighting solution

Description

Designing the most efficient and cost-effective LED lighting range was the driving force behind the development of the AMPERA family.
With its long lifespan, easy installation, limited maintenance requirements and resistance to high temperatures, the AMPERA road lighting solution enables you to maximise your return on investment.
Available in 3 sizes, AMPERA improves safety for drivers, cyclists and pedestrians and meets all your road and urban lighting needs, from roads and motorways, urban and residential streets, bike and pedestrian paths, squares and pedestrian areas, car parks to bridges, large areas and even railway stations and metros.
The AMPERA range sets a new benchmark in outdoor LED lighting with performing and flexible solutions that lead to the shortest payback time while being connected-ready for your future Smart City requirements.

3 formaten voor flexibiliteit en consistentie

De Ampera familie is verkrijgbaar in 3 formaten en biedt hiermee ultieme flexibiliteit en veelzijdigheid. Door de verschillende maten biedt Ampera de meest geschikte oplossing voor elke toepassing met alleen de benodigde hoeveelheid grondstoffen. Ze zorgen er ook voor dat de Ampera ideaal is voor een breed scala aan verlichtingseisen, van fietspaden tot snelwegen, met een samenhangend ontwerp en technische consistentie.

Geoptimaliseerd rendement op de investering

Deze kosteneffectieve en efficiënte verlichtingsoplossing is een nieuwe norm in LED-verlichting en biedt een snel rendement op de investering. De Ampera oplossing is het perfecte alternatief voor armaturen voorzien van kwikdamp, hoge-druk natrium, metaal halogeen en andere HID-lampen, en biedt een ongeëvenaarde terugverdientijd.

Moeiteloos installeren en onderhouden

Dankzij het ontwerp met twee afzonderlijke onderdelen zorgt Ampera voor een eenvoudige en snelle installatie. Bevestigd op een mast met een universeel bevestigingsstuk, kan de hellingshoek – op het onderste gedeelte – worden ingesteld voordat het bovenste gedeelte, wat de optische unit bevat, geïnstalleerd wordt. De interne componenten kunnen zonder gereedschap worden bereikt, om onderhoudswerkzaamheden te vergemakkelijken.

Duurzaam en circulair voor toekomstige generaties

Duurzaamheid richt zich op het vervullen van de behoeften van het heden zonder afbreuk te doen aan het vermogen van toekomstige generaties om hun eigen behoeften te voldoen. Ampera ondersteunt deze filosofie met zijn verminderde energieverbruik en zijn lange levensduur. Dit armatuur integreert het FutureProof concept, wat eenvoudige vervanging van de fotometrische module en het elektronische blok mogelijk maakt, in overeenstemming met de circulaire economische beginselen.

Creëren van veiligere omgevingen

Lokale overheden zorgen voor hun burgers door middel van infrastructuur die veiligheid en welzijn garandeert. Van fietspaden tot snelwegen, dit LED armatuur creëert omgevingen waar chauffeurs, fietsers en voetgangers zich veilig voelen. Door het combineren van controle opties zoals dimmen en bewegingsdetectie wordt alleen de benodigde hoeveelheid energie verbruikt. Ampera verbetert de verkeersveiligheid, waardoor uw stad een aantrekkelijke plek wordt om te wonen en te bezoeken.

Ook geschikt voor warme klimaten

De Ampera is ontwikkeld om het ThermiX® concept te integreren dat door Schréder ontwikkeld is om een weg- en stedelijke verlichtingsoplossing te bieden die bestand is tegen hoge temperaturen (Ta 50°C), waardoor het de ideale keuze is in landen met een warm klimaat.

Characteristics

General Information

Recommanded installation height (m)
4.0 - 
12.0

Electrical information

Electrical class
Nominal voltage
Power factor (at full load)
0.90
Surge protection (kV)
10
Control protocol(s)
Associated control system(s)
Sensor(s)

Performance

Luminaire output flux (lm)
800 - 
41200
Power consumption (W)
10.3 - 
310.0
Luminaire efficacy - up to (lm/W)
161

Optical information

Colour rendering index (CRI)
70
80
Upward Light Output Ratio (ULOR)
0%

Housing and finish

Housing
Aluminium
Optic
Protector
Tempered glass
Tightness level
Impact resistance
IK may be different according to the size/configurations. Please consult us.

Lifetime

All configurations

Operating conditions

Operating temperature range (Ta)
-40 °C to +55 °C / -40 ° F to 131 °F
Depending on the luminaire configuration. For more details, please contact us.

Dimensions and mounting

AxBxC (mm | inch)
AMPERA MINI - 583x90x340 | 23.0x3.5x13.4
AMPERA MIDI - 674x132x436 | 26.5x5.2x17.2
AMPERA MAXI - 900x135x438 | 35.4x5.3x17.2
Weight (kg | lbs)
AMPERA MINI - 7.8 | 17.2
AMPERA MIDI - 11.5 | 25.3
AMPERA MAXI - 18.2 | 40.0
Mounting possibilities
Post-top slip-over – Ø60mm
Post-top slip-over – Ø76mm
Side-entry slip-over – Ø76mm
Side-entry slip-over – Ø42mm
Side-entry slip-over – Ø48mm
Post-top slip-over – Ø48mm
Post-top slip-over – Ø42mm
Side-entry slip-over – Ø60mm

Control systems

Controle opties voor Ampera

De volgende dim opties zijn mogelijk voor de Ampera armaturen:

· Dim profiel
· 0 - 10V
· DALI
· Beheer op afstand door 0-10V of DALI
· Bi-Power
· Bluetooth

Optioneel kan de Ampera uitgerust worden met een standaard NEMA 7-pins ontvanger, die gemakkelijke toegang biedt voor toekomstige Smart City eisen. Het Owlet IoT controlesysteem beheert op afstand armaturen in een verlichtingsnetwerk. Dit schept kansen voor een betere efficiëntie en stelt u in staat om nauwkeurige real-time gegevens te ontvangen, zodat u uw verlichtingsnetwerk kunt plannen, controleren en beheren.

Installation and Maintenance

Standaard bevestiging

Het complete assortiment is leverbaar met drie verschillende universele bevestigingen voor horizontale en verticale montage op verschillende diameters (Ø32mm met adapter, Ø42- 48mm, Ø60mm en Ø76mm). De hellingshoek kan ter plaatse aangepast worden naar 15° voor zowel horizontale als verticale configuraties.

Ampera Mini & Midi

Zodra het bevestigingsstuk is geïnstalleerd op de mast kan de behuizing van de Ampera Mini en Midi worden gemonteerd op de bevestiging en vervolgens worden aangesloten. De bovenkap is gemakkelijk te bevestigen aan de behuizing met 2 clips.

Ampera Maxi

Aangezien de Ampera Maxi beschikbaar is met een reeds gemonteerd bevestigingsstuk hoeft deze alleen nog maar te worden vast gedraaid.

Poles and Brackets

Elaya uithouder

De Ampera kan gecombineerd worden met onze selectie masten en uithouders om een esthetisch geheel van lichtpunten te creëren. De moderne Elaya uithouder past perfect bij het ontwerp van de Ampera. Verkrijgbaar in een hele reeks varianten, kan de elegante Elaya uithouder worden gecombineerd met de efficiënte Ampera Mini en Midi dankzij een speciale inschuifbevestiging.

Ando uithouder

Combineer de Ampera met de elegante Ando uithouder om een ander zeer esthetisch geheel te creëren voor uw lichtpunten. De Ando uithouder met het Ampera armatuur vormt een modern design om een sterke nachtelijke identiteit te creëren voor stedelijke omgevingen.

Downloads